Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

1977 ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΑΝΔΡΩΝ

























 




(Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το βιβλίο των Δ. Καραγκούνη-Δ. Μανίκα "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ" Εκδ. 1987)




   ....Την ίδια χρονιά (1977) ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προχωράει σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία: Ιδρύει τμήμα Χαντ-μπωλ ανδρών.



Ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού ο σύλλογος υπήρξε από τους πρώτους που καλλιέργησαν και διέδωσαν το άθλημα στην Ελλάδα.
Από σκαπανέας του ποδοσφαίρου στα 1917 λοιπόν ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γίνεται ο σκαπανέας του χάντ-μπωλ στα 1977, χρονιά κατά την οποία πρωτοπαίχτηκε το άθλημα στην Ελλάδα.

Το ιστορικό της δημιουργίας του χάντμπωλ ξεκίνησε στο εστιατόριο του Γιώργου Βακόλα, όταν ο τότε αντιπρόεδρος του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Κ. Χατζηανέστης συναντήθηκε με τον Στέφανο Καραλή, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να ηγηθεί της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Η αρχικά θετική απάντηση του αντιπροέδρου σ΄ εκείνη την συνάντηση, επισημοποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ λίγο καιρό αργότερα. Ο Στέφανος Καραλής θυμάται ακόμη τα λόγια του προέδρου Δημ.Καραγκούνη λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης: 
" εσύ μπροστά και εμείς από πίσω".

Έτσι απλά στήθηκε στον ΑΘΗΝΑΪΚΟ ένα ακόμη τμήμα μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η δουλειά που ακολούθησε ήταν σκληρή και επίπονη, γιατί το άθλημα ήταν τελείως άγνωστο στην χώρα μας.

Με πρώτο έφορο τον Σπ.Καραδημητρίου και πρώτο προπονητή τον Στ. Καραλή, φτιάχτηκε ο πρώτος πυρήνας της ομάδας με αθλητές βέβαια προερχόμενους αναγκαστικά από άλλα αθλήματα.

Οι προπονήσεις γίνονταν πότε σε γήπεδα ποδοσφαίρου και πότε σε γήπεδα μπάσκετ, με εστίες μεταφερόμενες από το ένα μέρος στο άλλο. Συνθήκες δηλαδή κυριολεκτικά πρωτόγονες που για να τις αντέξεις, έπρεπε να διαθέτεις αποθέματα ψυχικής δύναμης και να τρέφεις απεριόριστη αγάπη σ΄ αυτό το οποίο κάνεις. Και τα δύο αυτά χαρίσματα οι άνθρωποι του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ τα διέθεταν για αυτό και κατάφεραν να στήσουν ένα ζωντανό και ισχυρό τμήμα.


εφημ.  ΦΩΣ  Φεβρουάριος 1986

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου